torsdag den 28. november 2013

Kina-logbog november


Kina-logbog november

Nu er der igen gået længe siden, jeg har fået jer opdateret, men det skyldes kun, at hverdagen stadig er over os, og alle de nye indtryk chokerer os mindre og mindre – vi har efterhånden vænnet os til kinesere og den kinesiske kultur sammen med de adskillige underlige vaner m.m., der hører med. Derudover er vi alle i fuld gang med at tage vores TESOL-certifikat, som er et lærer-certifikat/eksamen, man kan tage online, som også tager en del af vores tid!

Siden sidst har Mathilde haft fødselsdag (10. november), hvor vi bl.a. tog på Alibaba´s og drak en maaaaaasse tequila! Chantal og jeg fik rigtig kærligheden at føle senere på aftenen! John og Michael (de andre foreign teachers, som også var med os i Xi’an) var også med til at fejre hende. Det var en rigtig hyggelig og sjov aften og vi er efterhånden blevet stamkunder på Alibaba´s også.  

Nogle dage efter tog vi på antik-marked i Tianjin – den første dag, hvor vi ville prøve lykken derude, var der lukket, men vi fik at vide, at alt var åbent om torsdagen, og det var der, det skete – derfor tog vi derud om torsdagen, og der var minsandten gang i den! Der var uendelige mange kinesere der både købte og solgte nogle rigtig fine antikke og meget kinesiske ting. Det var en helt befrielse at se, at der stadig er nogle ting, der er bevaret, som er helt kinesiske og traditionelle, og som ikke nødvendigvis er kopier af kopier. Der kunne købes alt fra smykker til telefoner til postkort til mønter osv. osv. Sebastian fik købt en pibe og noget tobak, som senere på aftenen skulle luftes på Alibaba´s – selvfølgelig.

Den 19. November havde min kinesiske klasselærer i topclass 5 fødselsdag, og jeg havde en lille dansk gave med til hende – en pose te (dog købt i Kina) og en pose summerbird og et dansk flag – hun blev super glad for det, og overraskende nok kunne hun godt lide summerbird selvom det var med lakridssmag, det er kineserne sædvanligvis ikke så tossede med.

For lige at slutte min sidste dag som 18-årig af med et brag (eller en voksstribe) tog Chantal, Elvira, Cecilie og jeg ind til en indisk skønhedssalon, der tilbød voksbehandlinger – sådan én skulle man da prøve at have i Kina (så kunne den også krydses af på listen!). Det viste sig dog ikke at være helt så fint, som det er hjemme i Danmark – voksedamen fandt noget rigtig fin hvid chokolade-voks frem, der skulle være økologisk og det ene og det andet, men det virkede overhovedet ikke – hun rev og rev og da jeg havde ligget i smertehelvede en time uden ret meget resultat bad jeg hende gå over til hår-ætse-cremen, der åbenbart også var økologisk og naturlig og importeret fra Sri Lanka og så gik det hele lidt nemmere! Heldigvis fik jeg ikke allergisk reaktion på det eller noget, men nu er det prøvet – for første og sidste gang i Kina! Chantal var så sød at vente der med mig i de 3 timer det tog, og vi var fuldstændig udkørte da vi kom hjem.

Kl. 07.00 den 21. November blev jeg vækket af dansker-sang med fødselsdagsklang og masser af danske flag og smil. Helt omtumlet og træt sad jeg i min seng omgivet af søde mennesker, der ønskede mig tillykke med de 19. År. Jeg fik også gave og det bestod af en alt-mulig-stege-maskine, hvilken vi primært bruger til toast og pandekager, samt slikkepinde og en kage fra Starbucks – det var så lækkert og så sødt! Páll og Sebastian havde også været ude og købe en lidt mere speciel fødselsdagsgave i dagens anledning – en bunke døde fisk og nogle meget levende ål, som blev bosat i Lises og min håndvask meget tidligt om morgenen! Dem fik de heldigvis hurtigt fjernet igen efter hvin og skrål og manglende ilt.

I mine klasser blev jeg fejret – i min intermediateklasse havde en af drengene en fin amulet-ting med til mig og i min topclass havde min ene lærer et par super flippede kinesiske bukser med og den anden en lykke-amulet fra bjergene i Tianjin – det var så sødt, at de havde tænkt på mig. Om aftenen tog vi alle sammen på Knight – en italiensk restaurant, som serverer SÅ god en pizza! Desuden havde de andre fortalt tjeneren, at jeg havde fødselsdag, så jeg fik en helt speciel dessert med navn på og tilhørende fødselsdagssang og hygge – tjeneren kom også med shots til os alle og holdt en lille tale som tak for, at vi holdt min fødselsdag dér – SÅ sødt! Efter tog vi på Helen´s for lige at runde aftenen af – der blev også spillet fødselsdagssang og blev hygget.

Dagen efter skulle toasteren afprøves – det var såååå godt! Hvor har jeg dog savnet toast – og jeg var heldigvis ikke den eneste! Om aftenen var vi en tur på La Bamba, som hver fredag serverer drinks til en 5’er – det kan man jo slet ikke stå for når man er dansker i Kina J Derudover har vi været lidt på Culture street, badet Mettes hamstre (den ene er blevet skiftet ud pga. dødsfald) og meget på Alibaba´s og hygget. Derudover har Mathilde og jeg lavet pandekager på min nye maskine – det blev virkelig en succes blandt beboerne – det smagte næsten af Danmark og hjem. Desuden prøvede Sebastian og jeg at tage i Tianjin Eye, men den var under security check det næste stykke tid, så det må vi vente lidt med. Vi har også været i biografen og se den nye ”Hunger Games” – den var der delte meninger om blandt beboerne, men i det mindste var den på engelsk og jeg synes den var smadder god! Vi fandt inde ved den internationale biograf også en D-Mart, som har importerede varer – vi fandt bl.a. lillebror-ost, lurpak, haribo osv. Jeg har også været med Chantal til frisør, og selvom de ikke forstår et kvæk, så fungerede det rigtig fint og det blev rigtig flot – heldigvis! Man ved jo aldrig med de kinesere!

I dag har vi lavet Thanksgiving-show for børnene på skolen, hvor nogle af os spillede pilgrimme og andre indianere og så handlede det om, hvordan de to parter forende sig over et ”feast”, der var sange og børnene havde det sjovt med at se deres lærere opføre sig tossede, og så var der jo de obligatoriske gruppebilleder, der skulle tages efter showet med samtlige klasser!

I weekenden går turen til Beijing, hvor vi lørdag skal til julefrokost på den danske ambassade – det glæder vi os rigtig meget til! Desuden har Aleks fået visum til at komme tilbage til Kina og han lander så lørdag morgen – det bliver også dejligt at se ham igen!

Her er lidt billeder fra november: 1 kommentar:

  1. HEY Håber du har en go tur ser i hvad fald sådan ud.
    Men det et godt nok nogle sjove ting i har i håndvasken hehe

    SvarSlet