tirsdag den 5. november 2013

Siden sidst 23. Oktober - 4. November


Siden sidst 23. Oktober - 4. November

Det er nu igen længe siden, jeg har fået jer opdateret, men her kommer der lige en masse opsummering og ”siden sidst”. Efter en fantastisk tur til Chengdu med min familie har vi lavet en masse sjove ting – specielt får vi brugt weekenderne rigtig effektivt – det er lige før man har brug for weekend oven på weekenden.

Siden sidst har jeg været med Páll og Mads ude og kigge på skrædder, så de kunne få syet sig et jakkesæt – Páll kan hente sit ved skrædderen den 10. vistnok. Det var verdens mindste skrædderbutik og vi var overbevist om, at han også boede i butikken. Vi prøvede også at købe hans scooter (som var pink), men der var han ikke så let tilbøjelig. Fredag den 25/10 tog Christiane, Mette, Mathilde, Lise og jeg til Beijing for at købe billetter til den store julefrokost på den danske ambassade, samt aflægge silkemarkedet et lille visit. Vi fik heldigvis billetter, som de aller første, så nu er årets julefrokost med dansk mad og drikke i hus – vi glæder os! derudover brugte vi omkring 9 timer på silkemarkedet – så er man dælme også brugt op, for hvor er det da trættende konstant at blive revet i og prutte priserne ned, men det er jo også det sjove ved det og shopping-genet ligger jo til os! De andre piger tog hjemad ved 18-tiden og så tog jeg ud og besøgte Frederik fra min gymnasieklasse i Nordbeijing, hvor jeg så tog med ham og hans roomie ud og så den del af Beijing, det var rigtig hyggeligt og han lignede jo sig selv. De boede 4 personer i en lejlighed på størrelse med vores, som vi så bor 19 mennesker i, og deres skole var vist en del mere seriøs og high-class end vores, selvom jeg troede, at vores var en af de mere luksuriøse. Dagen efter tog jeg på silkemarkedet igen og derefter gik turen mod Tianjin igen, hvor drengene havde været til bryllup, så der var rigtig fest i huset, da de kom hjem og viste det show, de havde opført til brylluppet – de havde købt de grimmeste Beatles-parykker og fyrede den af med sange, de var så flotte!

Søndag den 27/10 var vi til et volunteer-seminar, som bliver holdt af Gina (en af lederne i Healing Young Hearts, som er en organisation, der arbejder på skolen i øjeblikket) og vi skal gennemføre 4 kurser og får derefter et bevis på, at vi ved noget om frivilligt arbejde og social and emotional skills f.eks. i krisesituationer. Det er spændende nok, at være med til! Desuden lærer vi nye lege og læremåder, som vi kan bruge til børnene.

Den 28/10 var det Mettes fødselsdag, så vi gik alle sammen ind til hende kl. 00.00 og vækkede hende med sang og gaver – af os beboere fik hun 2 små hamstrer med tilhørende bur osv. og det blev hun vildt glad for! Om dagen den 28. gik vi ind for at blive tatoverede, Sebastian fik et billede af Rocket-brothers fra Kashmir – det er blevet rigtig godt! Det blev lavet ved en tatovør, der hedder Klaus, som snakker rigtig godt engelsk og stedet var også rigtig fint, så det var næsten helt betryggende! Om aftenen gik vi på italiensk restaurant og NØJ hvor var det bare godt! Vi spiste Mettes fødselsdagsmiddag der, og vi fik pasta og pizza til den store guldmedalje – jeg fik en Calzone, og jeg vil næsten vove at påstå, at det er den bedste jeg nogensinde har sat min pizzaelskende tænder i! Desuden havde restauranten lavet et lille fødselsdagsshow for Mette, så der blev sunget fødselsdagssang og der blev serveret personlig dessert m.m. – det var så sødt af dem!

Den 30/10 – nu har vi været her i to måneder, jeg synes godt nok tiden går hurtigt! I dag havde mine elever eksamen – ja, det har de også i så lille en alder, hvor der skulle gennemgås det pensum, som jeg havde lært dem. Jeg tror det gik fint nok, men hun var godt nok en hård lærer. Desuden blev de også testet i sang og instrumenter samt tegning og oplæsning – så det var den helt store tur, de skulle igennem. Det er lidt svært ikke at bryde ind, fordi man ved, at de er mere trygge ved at snakke med mig på engelsk end en fremmed lærer, der sidder og skriger dem ind i hovedet, men det er en del af ”lærerjobbet”, man må tage med.

Den 31/10 havde vi lavet et halloween-show til børnene – det var rigtig sjovt! Vi startede med at ligge på jorden til introen til ”Thriller” af Michael Jackson og dansede så thriller blandet med macarena i omkvædet og gik så over til en sang, der hed ”spooky spooky”, som vi også dansede og sang lidt til. Vi og børnene var klædt rigtig fint ud og børnene synes, at halloween er så sjovt! Babyclass kunne ikke rigtig finde ud af, hvad det er, så der var mange, der begyndte at græde – øv! Og så blev der endnu engang taget billeder i ekstreme mængder, men heldigvis synes lederen og lærerne, at vi havde gjort et rigtig godt job, så det er dejligt at vide, at når man bruger tid på noget, så bliver det også værdsat! Om aftenen tog vi til Halloween-fest på Helen’s med fri bar (åh oh!) og der var også kostumekonkurrence, hvor Mads og Sebastian lige hev 1. Pladsen med hjem og blev en flaske Jack Daniels rigere, da de var klædt ud som Mario og Luigi – de var så gode!

Den 1/11 skulle vi ud på en anden skole og optræde med vores halloween-show – denne skole var også en del af Cathay Future, men helt nyåbnet, så der var kun 10 elever i alderen fra 2-6! Men det var også sjovt for dem og deres forældre at se et show af foreign teachers, og det er klart også noget, der giver skolen et godt omdømme lige så snart, der kommer en udlænding inden for dørene, som kan snakke engelsk. Om aftenen havde vi købt (dyre) billetter til verdens største halloween-fest, som skulle afholdes på asiens største slot i Tianjin. Der var blevet fragtet folk ind fra over hele verden – også 15 internationale DJ’s og det var kæmpe stort og mega flot, når man så det udefra! Desværre blev aftenen en fiasko, da der gik rigtig kineser-planlægning i det og ALT gik helt galt. De kunne for det første ikke finde ud af at lukke folk ind, så fandt de ud af, at de havde solgt for mange billetter og der så derfor ikke var plads til alle folk inde i slottet og meget andet, og folk blev selvfølgelig rigtig sure og der var nogle, der begyndte at storme bygningen, så der blev transporteret hundredevis af politimænd ind samt et SWAT-team! Der besluttede vi os så for – efter at havde kæmpet i 3 timer om at komme ind, at det nok var på tide at tage hjemad… desværre. Desuden gik den shuttlebus, der skulle gå til og fra festen ikke hjem, så vi blev bonget big time for en taxa fra den ene ende af Tianjin til den anden midt om natten! Vi tog på bedroom og fik en burger, da vi kom tilbage og ærgrede os over, at aftenen ikke var gået bedre, men det har vi så lært af til en anden god gang!

Dagen efter tog vi ud og så amerikansk fodbold – for første gang i Tianjin – Shanghai vs. Tianjin. Det foregik ude på et sports-universitet og det var meget sjovt at opleve den kinesiske sportsånd og en masse unge mænd torpedere hinanden. Derefter tog Lise og jeg i IKEA i Tianjin og købte godter til værelset! Dagen efter tog vi i skøjtehallen, Páll havde aldrig prøvet det før og Sebastian var bare elendig, så det var underholdning nok i sig selv for Lise, Mathilde og jeg! I dag har vi været til japansk opera, det mindede en del om den vi så i Xi’an, men så alligevel ikke, da de snakkede japansk, havde japanske dragter på samt der var mere historie i denne opera, end jeg har set i de kinesiske, det synes jeg var rigtig godt!

Her er der nogle billeder fra de sidste par uger: Her bliver Páll målt til jakkesættet


Her besøger jeg Frederik i Beijing


Drengene kommer hjem fra bryllup og optræder med Beatles-sange


Til seminar for "Healing Young Hearts"


Mettes fødselsdagsgave


Sebastian bliver tatoveret hos Klaus
På italiensk restaurant
Mine børn til eksamen


Ikke alle synes at det var lige hyggeligt med kostumer!


Halloween på skolenDrengene hev 1. pladsen hjem


Zombie-macarena!


Halloween-show på den lille skoleJapansk opera
Til Halloween-fest på slottet
Til amerikansk fodbold
Vi står på skøjter i Joy CityDrengene har lavet et spil til skøjtebanen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar