lørdag den 21. december 2013

Tur til Shanghai 12.-15. december


Tur til Shanghai d. 12.-15. December

Vi havde en måneds tid nu planlagt en tur til Shanghai, hvor Sunny havde hjulpet os med at finde nogle flybilletter her midt i december. Her er jo ikke lige så meget juleræs herovre, som vi normalt ser i Danmark – skønt kineserne så gerne vil være med på julemoden, at det nogle gange bliver lidt over the top. Shanghai var ingen undtagelse her, de var skam også kommet i julestemning og hele byen var pyntet op, hvilket var hyggeligt nok og ganske sjovt at se, nu når vi ikke kan få lov at få den danske travle julestemning med, andet end den vi selv laver i lejligheden. Vi var 9, der tog turen til Shanghai meget tidlig morgen om torsdagen, for så havde vi en hel dag at gøre godt med, når vi kom derned, og når man skal se Shanghai på en forlænget weekend, har man brug for al den tid, man kan få! Der var nogle andre, der blev hjemme og tog en turist-tur til Beijing for at se nogle attraktioner der i stedet. Torsdag efter vi landede, tog vi på vores hotel og stillede taskerne – vi fandt lige pludselig ud af, at man næsten ikke kunne bo mere centralt end vi gjorde – på hovedgaden Nanjing Rd (Lu), så det var bare perfekt og kort metroafstand til alting, som også er transportmetoden i Shanghai og ikke kun i Beijing, som også har forfærdelig trafik. Allerede da vi steg ud af metroen var vi alle smaskforelskede i Shanghai – stemningen var fantastisk, for selvom det var en storby og en mere vestlig og nyere en af slagsen, i hvert fald hvis man sammenligner den med Beijing, så var folk stille og rolige og tempoet var skruet ned selvom det var en storby – og så var alle neonskiltene og de høje bygninger også helt til at få sus over! Vi startede med at tage til den gamle bydel, som lå lige ud fra Nanjing Rd, hvor vi besøgte Yuyuan Garden, et gammelt tehus og Bygudens tempel. Den gamle bydel var meget smuk og vedligeholdt, hvilket var dejligt at se. Også her kunne man opleve, hvordan folk nød hinanden og den kinesiske arkitektur, som omkransede os. Yuyuan Garden var utrolig smuk og ovenud kinesisk, alt hvad vi beder om i en kinesisk have og Bygudens tempel var der ikke ret meget ved,  så vi legede rundt med røgelsespindene i stedet.

Da det var ved at blive aften, valgte vi at gå ned til ”The Bund”, hvor man først kunne se Shanghai skyline, hvor mørket var ved at falde på og så inden der var gået et kvarter, så var der helt mørkt og der valgte vi at søge ned mod bådene og købe en billet til en tur på den flotte flod oplyst af de milliarder af lamper og højhuse. Det var en utrolig smuk tur og man blev helt storslået og forbløffet over de mange lys og høje bygninger, men vi havde en rigtig fin tur, hvor der blev taget en hel masse billeder! Derefter var vi også godt brugt op for den dag, så vi tog hjem på hotellet for at være friske til en ny og oplevelsesrig dag.   

Den 13. – fredag den 13.!!! Blev vi splittet op i to grupper – Mads, Páll, Mette, Christiane, Lise og jeg tog til Hangzhou, som er en ”lille” provinsby, der ligger en times tid med tog væk derfra og Mette, Mathilde og Sebastian tog til en anden ”lille” provinsby der hed Suzhou. Da vi nåede frem til Hangzhou startede vi med at tage ud til West Lake, som var en stor, flot sø, hvor der ligesom i alle andre parker i Kina er kinesere, der hygger sig med kortspil, dans, sang og meget andet, så det er så hyggeligt at være der. Derudover kunne man tage nogle bådture i nogle longboats på floden, men vi valgte i stedet at leje nogle tandem-cykler, hvilket var virkelig sjovt! Pigerne fik en 4-mands og drengene tog en 2-mands og så gjaldt det ellers om at komme først over til templet på den anden side af søen. Vi nåede dog aldrig op til templet, for det tog forfærdelig lang tid at cykle på lortecyklerne, men turen var rigtig smuk og vi fik hilst på Gud og hver kineser. Vi gik en tur nede ved søen, hvor man kunne komme ud på en banke og gå og se solnedgangen. Da vi havde brugt næsten hele dagen ved søen valgte vi at betale en kineser for at køre os ud til nogle te-plantager, der lå et stykke derfra – det var ærgerligt, at det på det tidspunkt var blevet helt mørkt, så man ikke kunne se dem ordentligt og heller ikke længere kunne komme ind og se dem på helt klods hold, men det vi fik set så også ud til at være rigtig smukt og det duftede af grøn te langt væk. Derefter gik turen hjem igen efter endnu en dag, hvor vi var blevet helt brugt op, og hvor var vi trætte!  

Den 14. delte vi os også op – vi piger ville på et fake-marked og drengene ville ud og opdage flere dele af Shanghai. Om aftenen mødtes vi på hotellet og fulgtes ad hen til den høje TV&Radio-tårn, som skulle være næsten 500 meter højt. Vi købte derefter billetter til at komme op i det høje tårn til min nøje overvejelse, og trods min ekstreme højdeskræk kom jeg op i det høje tårn og fik endda bevæget mig helt ud til vinduerne for at tage et enkelt billede eller to. Da modet atter tog til sig af godterne gik vi 4 etager ned for at komme ud på en etage, hvor ALT var glas; sider, loft og selv gulv var glas og det tog noget tid og mange dybe indåndinger inden jeg kom derud, men jeg gjorde det – YES! Det var et kæmpe sus at stille sig ud på glasgulvet og stirre de 400 meter ned, det var virkelig uhyggeligt, men den enorme udsigt som alle glassiderne udgjorde var også helt fantastisk – næsten så fantastisk, at man helt glemte hvor højt oppe man var.

Den 15. skulle vi hjem Tianjin igen sent om aftenen, så vi havde endnu en hel dag til at få set de sidste ”must see”-ting i Shanghai. Nogle af os tog ned til Old Town endnu en gang, da det ikke lå så langt fra, hvor vi boede, og så havde vi hørt, at der skulle være et antik marked, som skulle være ret flot. Da vi kom derhen anede vi ikke, hvilken retning vi skulle gå, da der pludselig kommer en halvanden meter høj kinesisk, gammel mand, som spørger på rigtig fint engelsk, om han kan hjælpe os, da han er frivillig guide i området. Han hjælper os ned til det antikke marked, som vi aldrig havde fundet selv, og viste os en lille butik, hvor vi kunne få lavet stempler med vores kinesiske navne, så det skulle vi prøve! Mens vores stempler blev lavet satte vi os op og spiste noget frokost med ham i en lille restaurant med udsigt over de gamle kinesiske bygninger, det var rigtig fint. Derefter hentede vi vores stempler, sagde farvel til ”ma”, vores guide (som betyder hest på kinesisk), og så tog vi videre til Folkets Park, hvor vi mødte et meget overraskende syn! Der var opstillet paraplyer, staffelier, borde og bænke med lange lister med unge mennesker, hvor der var fremstillet deres højde, vægt m.m. og somme tider et billede af dem selv. Der havde hver familie så en lille bod, hvor man kunne ”matche” sin søn eller datter med andre kinesiske familiers børn og så gik forældre og bedsteforældre rundt og fandt ”mager” til deres børn, så de var sikre på, at de fandt en ordentlig mand/kone. Det var lidt surrealistisk at se, for det ligger så langt væk fra, hvad vi unge i vesten synes ville være ok! Ville jeg nogensinde have mine forældre eller bedsteforældre til at finde en mand til mig uden jeg selv havde noget at skulle have sagt? Nej tak! Derudover tog vi til Shanghai Museum, som var utrolig uinteressant, selvom det er beskrevet virkelig godt i diverse guidebøger. Derefter var dagen også ved at være gået, og turen skulle til at gå mod Tianjin igen, hvor vi landede natten til mandag.

Her er lidt billeder fra vores tur til Shanghai:  
Ingen kommentarer:

Send en kommentar