torsdag den 2. januar 2014

Jul og nytår i Kinaland

Jul og nytår i Kinaland

Efter vores tur til Shanghai blev der rigtig ladet op til jul i den lille lejlighed. Der blevet lavet mere konfekt, set julefilm, bamses julerejse, der blev lavet risengrød, småkager og meget mere, så vi har gjort vores for at bringe den danske jul til Kina.

Den 23. Gik vi Lucia-optog i Kindergarten, det var en udfordring lige pludselig at skulle lære sangen på engelsk, hvor vi var vant til at synge den på hhv. svensk og dansk. Igen er informationerne stoppet på sin vej inden de nåede os, så alle vores planer om Lucia-optoget blev ødelagt, da vi kom der op, og pludselig var der nye regler og veje, der skulle følges. Vi fik blandt andet 20 små Lucia-brude med i optoget – de var så fint klædt på i deres flotteste hvide kjoler. Den 23. Gik eller også med at bage kokos-småkager, som der blev lavet i vores lille el-ovn, det tog tid, men de smagte af dansk hjemmebag – så lækkert!

Vores juleaften den 24. Gik med at der hele dagen var julehygge med klasserne, hvor der var dans, sang og kinesiske godter på menuen. Af et land, der ikke holder jul, så går Kina ret meget op i jul, hvilket egentlig er ret skønt når man savner den gamle danske jul. Og børnene så også ud til at hygge sig utroligt meget i den kinesiske julestemning, det var bare skønt at se og være en del af.

Desuden havde vi lige dagen inden, selvom vi havde planlagt hele vores juleaften, fået at vide, at vi skulle komme kl. 19 og optræde for skolens personale og ledere. Derfor måtte vi lige hurtigt bikse en performance sammen. Det endte med, at vi lavede en lille koreografi til ”santaclaus is coming to town” og sang gode gamle ”Mamma Mia” udskiftet med ”merry christmas” i stedet for ”mamma mia”. Vi havde alle sammen hele dagen, da vi havde fået fri fra arbejde, lavet mad, dækket bord og spredt julestemning. Vi havde fået lov at låne kantinekøkkenet og kantinen til at spise i, så der var dækket op og det var rigtig fint det hele, men kl. halv 9, da vi var klar til at spise, fik vi at vide, at vi ikke måtte være i kantinen alligevel, så vi skulle finde en plan B, og rykkede os derfor op i pre-school og fandt et lokale der, hvor vi så pyntede op på ny.

Menuen bestod af flæskesteg, 6 pekingænder, kartofler, hvid sovs, risengrød, frikadeller og rugbrød med Lurpak, spegepølse og dåseleverpostej, så det var vist det mest danske vi kunne gøre maden helt i Kina – desuden spiste vi maden med spisepinde! Kina kunne alligevel ikke lade være med at snige sig ind over vores danske julemiddag. Da vi havde spist, lavede vi nogle julelege, som Christiane og jeg havde stået for, og da vi var færdige oppe i pre-school gik vi tilbage til lejligheden, hvor vi dansede rundt om juletræet ude i lobbyen og pakkede gaver op efter.

Selvom det var en rigtig hyggelig juleaften, var det meget anderledes at holde den her – så langt væk fra familie, venner og traditioner og alt andet ved den danske jul, som man sådan holder af. Vi gjorde det bedste ud af de muligheder, vi har her, og vi havde en rigtig dejlig jul selvom vi savnede Danmark.

Den 26. December havde vi endnu et juleshow, vi skulle optræde endnu en gang sammen med al personale og cheferne. Det blev lige pludselig en helaftens-ting og de andre foreign teachers optrådte også, og det var en rigtig hyggelig aften.

Desuden tog jeg og Páll op i Tianjin Eye, det var utroligt smukt og igen måtte jeg overvinde min højdeskræk, da vi sad i vognen højt oppe i det store hjul.

Den 30. Havde Páll fødselsdag og det blev fejret med de færøske flag i stedet for de danske og så en flaske tequila i fødselsdagsgave!

Den 31. Havde vi show på skolen, hvor jeg var med i min nye Intermediate-klasses stykke. Det var et Thanksgiving stykke, en lille smule ude af sæson, men det var fint nok. Det var utroligt, hvor meget lærerne gik op i, at børnene skulle kunne rigtig mange ting på en gang, selvom de ikke er ret gamle. Hele stykket foregik på playback, som man i Danmark ville have fundet ret amatør-agtigt, men her fungerede det fint, så børnene ikke skulle lære så mange replikker udenad. Forældrene mødte op om morgenen og hjalp børnene i deres kostumer og tog en milliard billeder og de stod i klumper oven på hinanden for at komme til med deres videokameraer og telefoner, da det var deres barn, der var på scenen. Om aftenen den 31. Tog vi først på Milano’s og fik italiensk mad, det var rigtig dejligt og hyggeligt og det var skønt at få noget mad, der ikke smagte af Kina. Efter restauranten tog vi på vores stambar Helen’s, hvor der var meeega proppet med mennesker, men vi fandt et bord med nogle fulde kinesere, der gav gratis alkohol, og så smuttede de inden klokken 12, så alle vi danskere kunne fejre nytåret sammen ved at hoppe ned fra bænkene. Chantal og jeg scorede en gratis champagne ved at råbe ”Happy Newyear” ind i en mikrofon, så det var dejligt nemt og super festligt. Vi havde en super hyggelig nytårsaften og det var en rigtig fest i Kina, hvilket var helt vildt godt. Så har man også prøvet at fejre nytår i et andet land. Kl. 7 om morgenen stod vi op for at hoppe ind i den danske nytår, og så gik vi i seng igen.


Vi har desuden været helt oppe og ringe med rundrejse-planlægning her i december, for vi skal have booket alting lang tid i forvejen, fordi vi skal rejse midt i det kinesiske nytår. Jeg skal hele vejen igennem Kina, Vietnam og Cambodia rejse med Sebastian og Mette og så rejser vi noget af vejen også med de andre grupper, der rejser rundt sammen, fordi man støder ind i hinanden rundt i byerne, og så planlægger vi det sådan, at vi måske kommer til at bo på samme hostels. Vi har fået flybillet fra Hong Kong til Hanoi den 14. Februar, og så har jeg fået flybillet hjem til Danmark igen den 20. Marts og er hjemme i Danmark igen den 21. Marts. Jeg glæder mig super meget til at opleve og se en hel masse i Asien og jeg glæder mig til at rejse rundt, jeg tror de bliver en oplevelse for livet.

Vores rute i Kina inden turen går til Vietnam

Her er der lidt der lidt billeder fra december måned: Lucia-klar!


Småkage-bagning

Jul i Kindergarten


JuleshowJulemaden

Afsløring af nisser havde konsekvenser i form af 5 armbøjninger


JuletræetGaveuddeling

JuleshowTianjin Eye
Show i Kindergarten


Morgenvagt i Kindergarten


Pálls fødselsdagNytårsaften

Ingen kommentarer:

Send en kommentar