søndag den 2. februar 2014

Kunming

Onsdag den 29. Januar ankom vi til Kunming, hvor Mette og Christiane havde været et par dage - og hvor er her dog skønt! Der var solskin og omkring 20 grader da vi kom til hotellet. Vi kunne sidde ude på terrassen uden vinterjakker på! Da vi ankom og havde skiftet tøj til noget lidt lettere gik vi en tur ned i Green Lake park, som ligger tæt på hostelet og gik rundt. Det var noget helt nyt at se, hvor frodigt og grønt der er her i forhold til Tianjin, men Kunming ligger også omkring 2000 m oppe i bjergene, så vejret veksler ikke så meget i løbet af året. Der var tulipaner og japanske kirsebærtræer i parken, som desuden også var fyldt med måger, som oversked Sebastian så meget, da vi var ude og sejle med pedalbåd, at han måtte smide sin trøje ud, haha! Jorden her er også helt rød fordi der ligger nogle metaller i jorden som er oxiderede og har farvet jorden. Desuden spiste vi aftensmad ved navn 'across-the-bridge-noodles' som er en traditionel ret for lige præcis Kunming. Det fungerer lidt ligesom hotpot, man får en varm suppe og putter alle ingredienserne i selv - det smagte rigtig fint!

Næste dag havde Sebastian læst om, at der ikke så langt fra Kunming og længere oppe i bjergene, skulle ligge en dværgelandsby, hvor man kan se hvordan dværgene bor i små svampehuse og kan se dem optræde med et show. Og desuden er der en dværgekonge. Spændende... Det måtte vi selvfølgelig se, for det ville da være noget af den mest syge og forkerte turistatrraktion man har set, når dværge bliver udstillede på den måde. Vi blev kørt langt op i bjergene og ankom til en sommerfugle-farm/dværgelandsby! Vi gik længere op ad bjerget og så scenen og se små svampehuse, som var for udstilling - de boede der ikke rigtig! Der gik ikke så længe før showet med alle 80-90 dværge gik igang for alle os 9 turister... Det var et specielt show og man følte sig lidt skyldig for at sidde og se på små mennesker danse for underholdningens skyld, og så var de klædt ud i små fe-kostumer og dansede i takt på den niveauopdelte scene. Da showet var slut blev alle dværgene kørt væk og så stod vi ellers alene i miniature-byen, meget underligt. Det så heldigvis ud til, at dværgene havde det godt sammen og hyggede sig, det var dejligt at se, at de ikke følte sig lige så udstillede som vi synes de var, eller i hvert fald ikke lod sig gå synligt på af det. Vi blev enige om Sebastian, Mette, Christiane og jeg, at vi ikke helt kunne finde ud af, om vi hellere ville have været denne oplevelse foruden, fordi det virkede så forkert det hele, men nu har vi fået en af de mest bizarre sider af Kina med også. 

Da vi kom hjem fra dværgelandsbyen var vi klar til at slappe lidt af og fejre den kinesiske nytårsaften, som var om aftenen den 30. Hostelet samlede sig i fællesstuen og så blev der lavet dumplings til den store guldmedalje! Det var rigtig sjovt at lære hvordan man laver en så traditionel kinesisk ret. Efter det havde vi fået at vide, at der var masser af fyrværkeri kl. 00.00 så det gik vi ud i byen for at se, der skete desværre ikke det store fyrværkerishow, men der blev sendt rigtig mange lanterner op, hvor folk havde skrevet nytårsønsker m.m. På, det var rigtig smukt at se. Derudover var byen ret tom for deres nytår fungerer ligesom vores juleaften, så man tilbringer tiden sammen med sin familie. 

Den 31. Januar tog vi ud til Yunnan Ethnic Villages, som er en masse minoriteter i Kina, som har fået nogle små villages hver til at vise, hvad de præcis laver af mad, religion, traditioner osv. Jeg tror der var omkring 20 minoriteter rundt i parken. Vi gik rundt blandt de lokale og smagte alt muligt sjovt mad - der var også fyldt med kinesere, fordi de havde fridag efter nytåret. Vi så også et sødt elefantshow, hvor jeg fik lov til at sidde på snablen af en elefant - det var sjovt, og de var så søde!

Den 1. Februar stod dagen på solbadning i den gode bjergsol på terrassen og så gik alle 5 en tur på madmarked og købte ind til frokost. Vi købte en masse frugt og nødder - som er ret dyrt i Kina! Og nogle kartofler der var så stærke, at de næsten var uspiselige. 

Den 2. Februar tog Mette, Sebastian og jeg ud til Stone Forest. Det var dog kun Sebastian og jeg der nåede derud, for mette fik det dårligt. Der var en milliard kinesere derude, som holdt fridag, men det var en rigtig fin park og nogle sjove navne, som nogle af stenene havde fået. Det var faktisk som en 'skov af sten', hvor man kunne gå inde imellem de stier, som var blevet dannet. 

I dag er dagen gået med praktiske gøremål - tage sol, vaske tøj, booke hoteller m.m. Og så skal vi til at pakke inden længe for i morgen går turen til Guilin, hvor vi skal sidde 20 timer i tog bare lige for at prøve noget nyt. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar