torsdag den 24. oktober 2013

Min familie i Kina på besøg d. 12.-25. Oktober


21/10-13

I dag skulle vi ud på et sted, hvor de avler og tager sig af pandaer. Vi blev hentet af guiden om morgenen og så kørte vi mod reservatet. Mor, Sofie, Mathias, Mormor og jeg havde betalt for at komme ind og være dyrepassere for pandaerne, morfar og far ville hellere blive ude og kigge. Vi havde en engelsk dyrepasser, der hjalp os. Vi skulle starte med at skrive under på et papir, hvor der stod nogle erklæringer bl.a. omkring, at man ikke vil larme for meget og man vil behandle dyrene godt osv. og så fik vi lov til at hilse på og snakke med pandaerne og så skulle vi skære æbler, da det var fodringstid. Æblerne skulle gives på den måde, at de skulle sættes på en pind og så skulle vi køre pinden op og ned og få pandaen til at rejse og sætte sig, så den kunne træne sine benmuskler, for dem får den ikke trænet selv, da de er forholdsvis dovne dyr. Desuden fortalte dyrepasseren os, at de spiser omkring 30 kg bambus om dagen! Og en nyfødt pandaunge er mindst en halv hånd og vejer 50 g og højst en hel hånd og vejer 100 g.  

Det var rigtig hyggeligt at fodre pandaerne, og de ville så gerne hen og hilse på og lege med os, men vi måtte ikke komme for tæt på, for dyrepasseren sagde, at de ikke kender deres egen styrke og kan nemt komme til at klemme et menneske for meget, hvis den uddeler bjørnekram. Da vi var færdige med at fodre dem, skulle burene gøres rene – her meldte mormor og en ældre amerikansk kvinde sig, hvor vi andre så blev uden for buret og lorte-rækkevidde! For som dyrepasseren sagde, pandaer har ikke den mest indholdsrige dag: de sover, spiser og skider. Vi så også pandaunger og røde pandaer – så søde!

Da vi kom hjem fra pandareservatet gik vi en tur hen til et Tao-tempel, som var rigtig smukt og lidt noget andet end de buddhistiske templer, og derefter gik vi en tur gennem templet, ned igennem en park og ned til nogle gamle kinesiske gader med smukke lamper, operaer og udsmykkede huse og butikker.

Her er lidt billeder fra min dag: røde pandaer
på tur i parken
Tao-tempelI de kinesiske gader


I Chengdu centrum


Ingen kommentarer:

Send en kommentar