lørdag den 21. september 2013

19/9-13 - 20/9-13


19/9-13 - 20/9-13

Torsdag morgen blev vi hentet af bussen uden for vores lejlighed og så gik turen ellers mod den kinesiske mur i Tianjin. Det var en længere bustur, for da vi var kørt ret langt – havde 35 km igen – stoppede bussen. Fuldstændig. Det startede med noget motorsvigt, så skulle den lige køle af os så kunne vi køre lidt igen. Derefter fejlede gearkassen, så buschaufføren kunne kun køre i 3. Gear = bussen gik i stå igen. Halvdelen af os nåede så ud af bussen, da han fandt ud af, at bremsen svigtede – både hånd og fod, så bussen begyndte at trille baglæns ned af bakken. Vi hylede i vilden sky og prøvede at hoppe ud af bussen, mens den kørte hurtigere og hurtigere baglæns, men der tog buschaufføren en hurtig beslutning og kørte baglæns ind i en mur – så kunne bussen da i hvert fald stå stille! Nå, så sidder vi der i bjergene – 2 timer fra Tianjin med en bus, der ikke kan køre – hvad gør vi så? Det lykkedes os at betale 3 privatbusser, der kørte forbi os, til at køre os til toppen. Da vi nåede derop spiste vi rigtig lækker frokost ved foden af muren og drog derefter videre op i bjergene for at finde det perfekte sted på muren, hvor vi skulle tilbringe natten under åben himmel.

Vi gik et par timer op og ned af muren, hvor der var ”trappetrin” vi kunne gå på. Det var utroligt smukt når man kunne se muren slinge sig i bjergene – det var en fantastisk udsigt. Det var på den anden side også omkring de 30 grader og vi skulle gå op og ned – nærmest kravle, så det kommer til at kunne mærkes i morgen!

Vi fandt et godt spot på toppen af et tårn, hvor der var en plads, hvor vi alle kunne sove og så slog vi ellers lejr dér. Vi havde taget madpakker med og så hørte vi musik og havde nogle stearinlys med, som vi tændte og så var der ellers dømt hygge! Der var desværre overskyet det meste af aftenen, men vi vågnede om natten, hvor der næsten var stjerneklart og det var så flot! Vi lå alle sammen i vores soveposer og hyggede os og lige så varmt, der er om dagen – lige så koldt er der om natten, så de fleste af os har fået en lille forkølelse.

Næste morgen stod vi tidligt op og gik videre på muren indtil vi nåede ned til start igen. Her spiste vi så frokost og så gik turen hjemad. Til vores store rædsel VAR DET DEN SAMME BUS SOM VAR GÅET I STYKKER DAGEN FØR. Så vi var allerede forberedt på en lang tur hjem. Heldigvis gik det helt fint og vi havde ikke sovet ret meget om natten, så der var meget stille på busturen hjem.

Da vi kom hjem skulle vi over og se børnene optræde med en peking-opera – det var ikke specielt godt, men de havde flotte kostumer på! Om aftenen tog vi på Helen’s med nogle af de andre internationale pre-school lærere, det var hyggeligt at møde dem også!

Her kan I se nogle billeder fra mit døgn på muren:

Her er drengene på vej til bryllup

Billede fra peking-operaen


Ingen kommentarer:

Send en kommentar